Smørrebrød

Smørrebrød: Æg med rejer

Smørrebrødet er det som de fleste udlændinge forbinder med Danmark, men er det virkelig så dansk som vi går og tror? Hvis man hurtigt læser lidt på Wikipedia så finder man flg.

"Smørrebrødets oprindelse skyldes behovet for at spise uden for hjemmet. Allerede i oldtiden var det nødvendigt for hyrder, agerdyrkere og jægere, der midt på dagen kunne være langt væk fra bopladsen, at supplere tidens to hovedmåltider med en bid brød med flere mellemmåltider, bestående af madder, der kan betegnes med det moderne ord smørrebrød. Det er der ikke noget særligt dansk i. Særligt dansk er derimod det pyntede og højt belagte festsmørrebrød, der blev udviklet sidst i 1800-tallet, og som noget af det eneste fra det danske køkken er blevet kendt uden for landets grænser" Citat Wikipedia.

Så det er højt belagte festsmørrebrød vi kan være stolte af, det er nu også det bedste.

Vores smørrebrød

Smørrebrødet hos ViViêt laves efter den gamle tradition. Vi bruger ikke industri rugbrød som mange andre, i stedet bruger vi vores eget rugbrød fra Tossebageren det samme gælder selvfølgelig hvis der skal bruges lystbrød.

Herunder kan du se vores faste udbud af smørrebrød, du kan også hente vores smørrebrødsliste. Vi har selvfølgelig meget mere end der kan stå på denne liste og hvis man har specielle ønsker så laver vi også meget gerne det.

Smørrebrød: Roastbeef med det hele

Æg med rejer

En rigtig klassiker som starter smørrebrød

Alm.: 14,-

Luksus: 38,-

Roastbeef

Smørrebrødet til alle der elsker rødt kød 

Alm.: 14,-

Luksus: 38,-

Fiskefilet

Fåes i flere udgaver, med remoulade og med rejer

Alm.: 14,-

Luksus: 38,-

Dyrlægens natmad

Smørrebrødet som alle kender med leverpostej og saltkød

Alm.: 14,-

Luksus: 38,-

Rullepølse

En rigtig god rullepølse med festfyrværkeri af pynt på toppen

Alm.: 14,-

Luksus: 38,-

Skinkesalat

Vores helt egen skinkesalat på dejligt rugbrød. 

Alm.: 14,-

Luksus: 38,-

Leverpostej

Hele Danmarks leverpostej med med lidt ekstra godt

Alm.: 14,-

Luksus: 38,-

Spegepølse

En god sønderjysk spegepølse med lidt ekstra af det gode

Alm.: 14,-

Luksus: 38,-

Skinke

Skinke med italiensk salat, asparges

Alm.: 14,-

Luksus: 38,-

Kartoffelmad

En sommerklassiker med nye kartofter og mayo

Alm.: 14,-

Luksus: 38,-

Tomatmad

Den nye i klassen hos smørrebrødet

Alm.: 14,-

Luksus: 38,-

Oksebryst

En lækkerbisken med peberrodscreme

 

Alm.: 14,-

Luksus: 38,-

Flæskesteg med rødkål

Man kan ikke spise smørrebrød uden en flæskesteg

 

Alm.: 14,-

Luksus: 38,-

Frisk bagt rugbrød til smørrebrødet

Hvordan laves vores smørrebrød

Alle kender smørrebrødet opbygning rugbrød eller franskbrød i bunden et lag fedt (smør, fedt eller lign) også pålægget og en masse pynt med gode smagsindtryk. Man forsøger altid at opnå så mange smagsindtryk i det enkelte smørrebrød, ViViêts roastbeef er et godt eksempel på dette: Selve kødet udgør umami, de syltet agruker det sure, remouladen og de ristede løg det søde og peberroden det bitter.

 

 

 

 

 

 

 

Aften menu

Frokost menu